S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Gemeenschappelijk wonen voor oudere migranten

Opening van de eerste Amsterdamse woongroep voor Marokkaanse ouderen

Het aantal woongemeenschappen voor oudere migranten neemt toe. Van de meer dan 550 woongemeenschappen voor ouderen in Nederland zijn ruim 50 toegespitst op oudere migranten. En met diverse woongemeenschappen in oprichting neemt dat aantal snel toe. Woningcorporaties die op deze trend willen inspelen, kunnen op dinsdag 22 mei in Amsterdam het ochtendsymposium Gemeenschappelijk Wonen voor Oudere Migranten bezoeken. Op deze bijeenkomst, georganiseerd door WoonSaem in samenwerking met het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg, komen alle ins en outs van woongemeenschappen voor oudere migranten aan bod.

Programma dinsdag 22 mei

Het symposium begint om 10.00 uur met een presentatie van SEV-onderzoek door Anne-jo Visser naar de mogelijkheden van hergebruik van onroerend goed. Titus de jong, directeur Maagdenhuis, vertelt vervolgens over de methode om woongemeenschappen tot stand te brengen. Yvonne Witter, adviseur van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg gaat in op trends en ontwikkelingen. Uiteraard komen knelpunten, kansen, drempels en slaagkansen aan de orde. En er wordt gekeken hoe diverse partijen zo kunnen samenwerken dat zij elkaar kunnen versterken. U kunt zich voor de bijeenkomst aanmelden door een , Kenniscentrum Gemeenschappelijk Wonen voor Oudere Migranten.

Denk mee!

Het Aedes-Actiz Kennsicentrum Wonen-Zorg merkt dat er in binnen- en buitenland groeiende aandacht is voor woongemeenschappen. Dit najaar wil het Kenniscentrum het onderwerp oppakken en kijken of de tijd rijp is voor 'Woongemeenschappen Nieuwe Stijl'. Wilt u hier als woningcorporatie, gemeente, consumentenorganisatie of zorg- en welzijnsorganisatie over meedenken? Laat het ons weten! .

25-04-2012

Meer informatie

Stel een vraag


Yvonne Witter
Adviseur KenniscentrumPenny Senior
Adviseur Kenniscentrum

D E F