S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Nationale Eenzaamheid Prijs 2014 in teken van zorg

De Nationale Eenzaamheid Prijs heeft dit jaar als thema 'zorg tegen eenzaamheid'. Deelname aan de prijs is mogelijk voor bestaande activiteiten en projecten rond het thema eenzaamheid die specifiek worden uitgevoerd in of in samenwerking met de zorgsector.

Oproep: meld uw activiteit tegen eenzaamheid aan

De Nationale Eenzaamheid Prijs is een oproep om goede en inspirerende voorbeelden te delen van activiteiten die eenzaamheid verminderen of voorkomen. Bijvoorbeeld op het gebied van ouderenzorg, welzijnswerk, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg of jeugdzorg. Iedereen kan zijn activiteit indienen voor de Nationale Eenzaamheid Prijs: professionals en vrijwilligers, zorg- en welzijnsorganisaties, bedrijven en geïnteresseerde burgers.

Goede voorbeelden in de zorg

“Eenzaamheid is een maatschappelijk probleem dat voortdurend onder de aandacht moet worden gebracht. Er ligt een sterk verband tussen eenzaamheid en gezondheid. Mensen die langdurig van zorg afhankelijk zijn, hebben een groter risico op vereenzaming. Daarom roepen we zorginstellingen en zorgverleners op ons te vertellen hoe zij eenzaamheid tegen gaan”, aldus Arie Ouwerkerk, directeur van Coalitie Erbij.

Prijsuitreiking

Naast de eer gaat de winnaar van de Nationale Eenzaamheid Prijs naar huis met een kunstobject en 5.000 euro ten behoeve van de activiteit. Prijsuitreiking is op het openingscongres van de Week tegen Eenzaamheid op 26 september 2014. Inzenden kan tot 1 augustus a.s. Alle ingezonden activiteiten worden gepresenteerd op de actiewebsite Samentegeneenzaamheid.nl

De Nationale Eenzaamheid Prijs is een initiatief van Coalitie Erbij, de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid.

23-06-2014 15:58

Meer informatie

Stel een vraag


Yvonne Witter
Adviseur KenniscentrumPenny Senior
Adviseur Kenniscentrum

D E F