S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Doelgroepen

Oudere migranten

Het aantal oudere migranten neemt toe. Aanbieders van wonen, zorg en welzijn spelen met hun aanbod steeds meer in op deze groeiende groep. Interculturalisatie, het cultuurgevoelig maken van de organisatie staat meer en meer op de agenda's van de aanbieders. Zo zijn er dagopvangprojecten, voorlichtingsprojecten, woongroepen, speciale zorgunits voor een specifieke doelgroep en buurtprojecten voor oudere migranten. Aanbieders weten oudere migranten beter te vinden en vice versa. Ook oudere migranten nemen steeds vaker zelf initiatieven om bijvoorbeeld een woongroep te starten of om te vragen naar een ontmoetingsplek.

Nieuws

Tijd voor doorbraak in de zorg voor oudere migranten

01 DEC 2016 - Sadik Harchaoui, directeur van de Society Impact vraagt zich af waar de Hugo Borst is voor de oudere migranten. ‘Het is namelijk tijd voor een doorbraak in de zorg voor..

Oudere migranten kwetsbaarder voor dementie

04 OKT 2016 - Oudere migranten zijn kwetsbaarder voor dementie. Zij kampen ook vaker met depressie en eenzaamheid. Dat blijkt uit het promotieonderzoek Health Status of Older Migrants in..

Niemand vraagt meer waar ik vandaan kom

22 SEP 2016 - Hallo, welkom allemaal. Goedemorgen. Fijn dat u er bent. Ik begin met een ontboezeming. Moest ik 50 en invalide worden, om mijn dromen waar te maken? JA. Het grootste..

Blog - Interculturele wijsheid uit het oosten

01 SEP 2016 - Bij het station vroeg een oudere Chinese dame hulp bij het kopen van een kaartje uit de treinautomaat. Zij sprak heel slecht Nederlands maar wist toch uit te leggen wat ze..

Blog - Waar een anoniem gesprek toe kan leiden…

27 JUL 2016 - ‘Anoniem’ belt, volgens mijn telefoonscherm. Mijn telefoon gaat af wanneer ik op een ochtend de trein instap. Ik ben erg nieuwsgierig en vind het moeilijk de telefoon..

09-11-2015 13:34

Stel een vraag


Yvonne Witter
Adviseur KenniscentrumPenny Senior
Adviseur Kenniscentrum

D E F