S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Kleinschalig wonen

We spreken van 'kleinschalig wonen' als een kleine groep mensen, die intensieve zorg en ondersteuning nodig hebben, met elkaar in een groepswoning wonen, waardoor het voor hen mogelijk is een zo normaal mogelijk leven te leiden. We spreken van 'wonen in de wijk' als er sprake is van zelfstandig wonen of een kleine locatie in de wijk. Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van deze vermaatschappelijking.

Kleinschalig wonen in de wijk is ontstaan in de zorg voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap en is ook een trend geworden in de zorg voor mensen met dementie.

Lees meer over kleinschalig wonen

Blog - Kinderen zijn de baas

24 FEB 2017 - 'Kinderen zijn de baas' dat was een aantal jaar geleden de slogan van het Land van Ooit. Mijn kinderen werden er aangesproken als 'kleine baas' en zij hadden het tijdens het..

Wonen voor mensen met dementie op Zorgerf Buiten-verblijf

09 JAN 2017 - In het landelijk gebied tussen Putten en Barneveld ligt Zorgerf Buiten-verblijf. Het is de uitbreiding van Zorgerf Buiten-land, waar Yvonne en René van der Leest acht jaar..

Blog - Vijf ontwikkelingen in wonen en zorg om in 2017 in de gaten te houden

06 JAN 2017 - Een nieuw jaar ligt voor ons. En de goede wensen voor 2017 zijn niet van de lucht. Natuurlijk wens ook ik iedereen graag een gelukkig nieuwjaar maar nog leuker vind ik het..

Wonen met dementie in de toekomst

27 OKT 2016 - In Emmen is het 'Dementiehuis van de toekomst' geopend. De woning is een voorbeeld en inspiratiebron voor professionals en mantelzorgers die voor mensen met dementie..

Top 10 woonzorgvarianten

03 MEI 2016 - “Echte innovaties in wonen en zorg starten vaak bij burgers”, vertelt Kenniscentrum-adviseur Yvonne Witter. Door het huidige beleid krijgen woonvormen als moderne hofjes..

03-07-2009

Markt in Soest. Foto: Willem Mes

D E F