S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

College Sanering Zorginstellingen


Moet ik het College Sanering Zorginstellingen melden dat ik start met scheiden wonen zorg?

Een zorgaanbieder die in een complex stopt met het leveren van intramurale zorg en overgaat tot verhuur van de kamer of het appartement aan een individuele huurder, moet dit melden aan het College Sanering Zorginstellingen.

Is voor iedere te verhuren ruimte een aparte melding nodig?

Nee, bij verhuur van kamers of appartementen op grond van het woningwaarderingsstelsel (WWS) is een eenmalige melding voldoende. Daarbij hoort een berekening waarop het college dan een goedkeuring zal afgegeven met een prijs die voor alle gelijkwaardig te verhuren ruimtes overeenkomstig is.

Stelt het College eisen aan de hoogte van de verhuurprijs?

Het College Sanering Zorginstellingen verleent goedkeuring als de huurprijs tenminste 70% bedraagt van de maximale huurprijs op grond van het woningwaarderingsstelsel. Meer huur vragen mag, voor minder dan 70% dient het college expliciet goedkeuring te geven.

06-02-2013

Meer informatie

Extramuralisering | Scheiden wonen zorg | KCWZ
Steeds meer mensen maken gebruik van 'scheiden wonen zorg'. Wat betekent dit voor de woningcorporatie, zorgorganisatie of gemeente? Het Kenniscentrum beantwoordt veelgestelde vragen.

Reageer en maak ook uw mening, ervaring en vragen kenbaar bij adviseur Rogier Goes van het Kenniscentrum via 06-10975826 of .

D E F