S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

De juiste snaar, een kinderboekje over dementie

'De juiste snaar' is een kinderboek waarin de bijzondere band tussen een kleinkind en haar Spaanstalige grootouders wordt getoond. Het boekje van Kenniscentrum-adviseur Yvonne Witter laat op speelse wijze zien dat een kind een fijne band kan houden wanneer een familielid gaat dementeren. Het laat ook zien dat ouderen, ook met een niet-Nederlandse achtergrond, midden in de maatschappij staan. De opbrengst van het boek gaat naar Alzheimer Nederland.

Over het boek

'De juiste snaar' gaat over hoe een jong meisje omgaat met haar dementerende opa. Vanuit het perspectief van de negenjarige Lola, die soms heel verbaasd, en vaak heel natuurlijk reageert op haar Spaanse opa die langzaam de grip op de wereld kwijtraakt. 'De juiste snaar' is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar, maar ook heel geschikt om dementie bespreekbaar te maken tussen ouderen, ouders en kinderen.
Yvonne Witter schreef dit boek vanuit haar eigen interesse in dementie. Ze vertelt over haar motivatie in haar blog 'Op zoek naar de juiste snaar'  

Active Ageing

Op de 50+-beurs werd tijdens het seminar 'Meer doen met jong en oud in de buurt' het eerste exemplaar van 'De juiste snaar' uitgereikt. Het boek verschijnt in het kader van het EU-jaar 'Active Ageing and Intergenerational Solidarity'.

De uitgave komt tot stand door samenwerking met Lize, overlegpartner Rijksoverheid Zuid-Europese gemeenschappen met bijdragen van ActiZ, organisatie van zorgondernemers en de 50+beurs.

04-10-2012

Meer informatie

  • De juiste snaar is hier te bestellen, 32 pagina's, € 10,-  (incl. verzendkosten).
  • De opbrengst gaat naar Alzheimer Nederland
  • Lees het blog van Yvonne Witter 'Op zoek naar de juiste snaar'  
D E F