S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Digitale training helpt ouderen veiliger wonen 

De nieuwe digitale training Veilig Wonen helpt ouderen bij een veiliger woonsituatie. Ouderen zijn vaker dan gemiddeld slachtoffer van babbeltrucs en kwetsbaar bij brand. Met de nieuwe training - ontwikkeld door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), het Verbond van Verzekeraars en de seniorenorganisatie Unie KBO - worden ouderen zich bewust van de risico’s en ontdekken ze wat ze zelf kunnen doen om die risico’s te beperken.

Foto: www.woonveiliger.nl/elearning

Risico's beperken

Diverse partijen hebben hun zorgen geuit over de toenemende risico’s voor ouderen, onder meer naar aanleiding van een brand in een zorgcentrum en berichtgeving over mensen die bestolen zijn door nep-thuiszorgmedewerkers. Met de digitale training Veilig Wonen worden ouderen zich bewust van de risico's en ontdekken ze wat ze kunnen doen om die risico's te beperken. Wilt u als woningcorporatie of zorgorganisatie dat bewoners leren wat ze zelf kunnen doen om veilig te wonen? Attendeer hen dan op de digitale training Veilig Wonen, www.woonveiliger.nl/elearning.

U kunt de training vermelden in uw huurderskrant of op uw website en daarbij gebruik maken van onderstaande voorbeeldtekst:

"Wat doet u als de bloemenbezorger aan de deur zegt dat hij de bloemen wel even voor u in de vaas wil zetten? Laat u hem binnen? Wat weet u over een dergelijke babbeltruc? Welke vluchtroute neemt u als er brand is? Ooit over nagedacht? En kent u de tips om een inbraak of overval zoveel mogelijk te voorkomen? Leer in deze eenvoudige en leuke digitale training Veilig Wonen wat u zelf kunt doen om veilig te wonen. Gewoon thuis, achter uw eigen computer, of samen met familie of een verzorger. Van jong tot oud: iedereen wil graag een veilig thuis. Woon veiliger en doe de training! Kijk op www.woonveiliger.nl/elearning."

13-08-2015 13:56

Meer informatie

  • www.woonveiliger.nl/elearning
D E F