S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Moodbot wint prijs voor meest innovatieve zorg-idee

De interactieve signaleringscoach Moodbot heeft de iZovator Award 2012 gewonnen met het beste innovatieve idee voor de zorgeconomie. Deze game voor patiënten uit de GGZ verzamelt signalen voor terugval of escalaties en koppelt deze terug aan behandelaars, zodat tijdig hulp ingeschakeld kan worden. Naast de eer en de award zelf (een kunstwerk gemaakt door iemand met een visuele beperking) winnen de bedenkers van de Moodbot een financiële bijdrage om het idee ten uitvoer te brengen en exposure en advies van onder meer iZovator en de Kamer van Koophandel.

Om in aanmerking te komen voor de jaarlijkse iZovator Award moet een ingestuurd zorgproduct (of dienst) op korte termijn uitvoerbaar en realiseerbaar zijn en een vernieuwend element en uniek karakter bevatten. Het idee moet op te schalen zijn, klantgericht en efficiënt zijn. Uit alle inzendingen die aan deze eisen voldeden, werden vijf finalisten geselecteerd. Naast Moodbot waren dat:

Wereldstappen

Een spel van het Nationaal Ouderenfonds dat ouderen uitdaagt om op een leuke laagdrempelige manier in beweging te komen en in contact met anderen te brengen. Hiermee levert het project een effectieve en meetbare bijdrage aan het voorkomen van inactiviteit en eenzaamheid onder ouderen.

De Vitale Moestuin

Met de aanleg van een moestuin en het geven van kookworkshops verbetert 'De Vitale Moestuin' de mobiliteit van en het eten voor de bewoners bij de instelling, direct voor de deur. De moestuin is afgestemd op de fysieke mogelijkheden van de bewoners door naar keuze verhoogde, rolstoelvriendelijke moestuinbakken, een goed toegankelijke kas en aardbeiplukpalen. Door de sociale interactie en gezondere levensstijl wordt de kwaliteit van de zorg en dus het welzijn van de ouderen vergroot.

Galalion.com

Een online wedstrijd waarmee mensen elkaar zo motiveren dat ze offline beter presteren.

Ambulance dichtbij

Een applicatie waarmee de veiligheid van het ambulancepersoneel wordt bevorderd.

16-11-2012

Meer informatie

D E F