S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Welk generatie-verbindend project wint Appeltjes van Oranje?

Hoe breng je groepen mensen van verschillende leeftijden bij elkaar zodat ze ook nog iets van elkaar opsteken? Sociale initiatieven die een antwoord op deze vraag hebben, kunnen zich opgeven voor de 'Appeltjes van Oranje'. Deze prijs van het Oranje Fonds wordt jaarlijks uitgereikt aan organisaties die zich inzetten voor een leefbare samenleving en verbetering van de maatschappelijke samenhang tussen verschillende groepen. Vorig jaar werd onder meer Stichting Postzegelparken genomineerd, die ook aanwezig is op het congres Lokale kracht. Dit jaar is het thema van de wedstrijd ´Alle jaren tellen´.

Verbinding tussen generaties

Geheel in de lijn van het EU jaar 'Actief Ouder Worden en Solidariteit tussen de Generaties' draait het bij de 'Appeltjes van Oranje 2013' om de verbinding tussen mensen van verschillende generaties. Dit hoeven niet alleen jongeren en ouderen te zijn, maar kunnen bijvoorbeeld ook kinderen en studenten, of tieners en dertigers zijn. Als het initiatief maar één of meerdere generaties overbrugt. Naast de eer en aandacht in de media is er voor de drie winnaars een bedrag van 15.000,- euro en een bronzen beeldje gemaakt door Koningin Beatrix. Aanmelden kan tot en met 28 september 2012 via de website van het Oranje Fonds.

Seminar: Meer doen met jong en oud in de buurt

Bent u op zoek naar inspirerende voorbeelden die jong en oud in een wijk samenbrengen en wilt u weten hoe u dit - als aanbieder van wonen, zorg en welzijn - kunt stimuleren en ondersteunen? Bezoek dan het seminar 'Meer doen met jong en oud in de buurt', waar u alles leert over nieuwe intergenerationele communities, hoe ze werken, waar de grenzen liggen en hoe u ze kunt faciliteren. Dit seminar vindt plaats op vrijdagochtend 14 september in de Jaarbeurs te Utrecht. De bijeenkomst is georganiseerd door het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg in samenwerking met de 50Plusbeurs en ActivAge.

13-08-2012

Meer informatie

D E F