S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Expeditie Begonia, de reis gaat verder...

Op woensdag 14 september 2016 organiseert het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg de tweede editie van het landelijke congres 'Expeditie Begonia'. Want de reis gaat verder, met méér interessante woonvormen, innovatieve voorbeelden en een duidelijk overzicht van knelpunten én oplossingen. "Er komt steeds meer variatie in het aanbod, maar het mag nog wel meer", meent Daniëlle Harkes, manager van het Kenniscentrum. "We gaan tijdens dit congres de oogst tonen en met elkaar een stap verder maken in de richting van een nóg diverser aanbod, ook in en om het eigen huis." Kent u een vernieuwend wooninitiatief op het terrein van wonen, zorg en welzijn? Of bent u betrokken bij een (vergevorderd) project? Dan het Kenniscentrum graag van u!

Inspiratie en innovatieve woonvormen

Mantelzorgwoningen, moderne hofjes, Thuishuizen en kangoeroewoningen: de behoefte aan andere woonvormen neemt toe. Steeds meer burgers en organisaties denken na over langer thuis wonen, de invulling en de betekenis daarvan voor mensen, buurten, de woning en de woonomgeving. 'Expeditie Begonia, de reis gaat verder' stelt de mogelijkheden voor langer thuis wonen in het eigen huis centraal. Het congres biedt, naast een boel inspiratie, een breed overzicht van innovatieve woonvormen voor ouderen en mensen met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking.

Knelpunten en kansen

Onervarenheid, het op orde krijgen van de financiën en het vinden van een geschikte locatie zijn bekende knelpunten bij de ontwikkeling van nieuwe woonvormen. Tegelijkertijd zijn er ook kansen: herbestemming van bestaande panden, de ontwikkelingen in de domotica en burgerinitiatieven rond wonen, zorg en welzijn. 'Expeditie Begonia' draagt bij aan bewustwording rond langer thuis wonen bij professionals in wonen, zorg en welzijn en de burgers zelf. In een afwisselend en dynamisch programma maken deelnemers kennis met de grote verscheidenheid aan woonvormen. Maar ook met de variatiemogelijkheden in en om het eigen huis en de directe woonomgeving.

Inschrijving geopend

U kunt zich nu al aanmelden voor 'Expeditie Begonia, de reis gaat verder'. Via deze website houden we u op de hoogte van nieuwtjes m.b.t. de sprekers en het programma van het congres.

De eerste editie van het landelijke congres Expeditie Begonia in 2015 werd bezocht door ruim 450 belangstellenden. Bezoekers waardeerden de bijeenkomst gemiddeld met het cijfer 8!

Oproep: unieke woonvormen gezocht!

Kent u een vernieuwend wooninitiatief op het terrein van wonen, zorg en welzijn? Of bent u betrokken bij een (vergevorderd) project? 


02-02-2016 11:18

Stel een vraag


Daniëlle Harkes
Manager KenniscentrumYvonne Witter
Adviseur Kenniscentrum

D E F