S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Film Thuishuis: Oud worden doe je liever niet alleen

Op 23 november ging de film 'Oud worden doe je liever niet alleen' in Woerden in première. De film is gerealiseerd door Stichting Thuis in Welzijn. Waarom kozen de bewoners voor het Thuishuis en hoe gaat het met ze? Een Thuishuis is een soort studentenhuis voor ouderen die niet alleen willen wonen of dreigen te vereenzamen. 'Het is een woonvorm waar je op een leuke manier oud kunt worden', zegt Jan Ruyten, bedenker van het concept en directeur van Thuis in Welzijn.

Thuisbezoek

Ook wordt in de film stilgestaan bij het Thuisbezoek, de andere pijler van het Thuishuisproject. Het Thuisbezoek vindt plaats bij alleenstaande ouderen thuis, die (nog) niet willen verhuizen naar een Thuishuis. Het doel is om het (te kleine) netwerk van deze ouderen weer te revitaliseren en uit te breiden.

Realisatie Thuishuis

Er zijn diverse initiatieven in het land om een Thuishuis te realiseren. Thuishuis Deurne is inmiddels open, in Amstelveen is de eerste paal geslagen, Harderwijk volgt waarschijnlijk snel en een tiental projecten is in ontwikkeling. 'Het duurt doorgaans lang voordat er eentje gerealiseerd is, maar dat is meestal het geval bij innovatieve woonconcepten', aldus Ruyten. 

Meer informatie

03-12-2012

Stel een vraag


Daniëlle Harkes
Manager KenniscentrumYvonne Witter
Adviseur Kenniscentrum

D E F