S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Villa Begonia: boekje en videoportretten

Nu het aantal ouderen toeneemt en de verzorgingshuizen sluiten, zijn innovatieve woonconcepten nodig die aansluiten bij de grote verscheidenheid aan woonwensen. Er zijn al diverse woonconcepten in het land te vinden. 'Villa Begonia, niet achter de geraniums' laat deze groeiende variatie aan woonvormen zien in een boekje met 18 verhalen van ouderen die ‘wonen zoals zij willen’ en in vijf videoportretten. Het boekje is op 24 maart 2015 gepresenteerd tijdens het congres 'Expeditie Begonia, op zoek naar meer variatie in wonen en zorg' en is nu te bestellen. De videoportretten zijn online te bekijken.

Uniek inkijkje

Initiatiefnemers van het project Villa Begonia, Piet van Os en Ditty Eimers, gingen op zoek naar mensen die hun alternatief voor het verzorgingshuis gevonden hebben. Of zelf hebben bedacht en gebouwd. Hun verhalen laten zien dat het kan: de derde levensfase een beetje aangenaam doorbrengen in een woonvorm die past bij je wensen en behoeften. De één liet met vrienden een vrolijk appartementencomplex bouwen, waar ze als goede buren wonen. De ander verhuisde met haar partner met dementie naar een woonproject waar beiden zich thuis voelen. Een derde zwerft met zijn vriendin op een oude tjalk kriskras door Nederland. Het boek geeft een uniek inkijkje in de groeiende variatie aan woonvormen die Nederland biedt.

'Villa Begonia, niet achter de geraniums' kwam mede tot stand met steun van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg. U kunt het boekje bestellen voor €12,95 exclusief verzendkosten en 6% btw.

Videoportretten Villa Begonia

Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg liet vijf filmpjes maken van mensen die in Villa Begonia hun verhaal vertellen. Verhalen over wonen in een hofje voor vrouwen, in een varend huis, in een houten schuur op een boerenerf, in een gespikkeld wonen flat en in een kleinschalig zorgappartement. De filmpjes zijn hieronder te zien.

02-12-2015 00:05

Meer informatie

Stel een vraag


Daniëlle Harkes
Manager KenniscentrumYvonne Witter
Adviseur Kenniscentrum

D E F