S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Wonen, begeleiding en zorg: hoe combineer je dat in de praktijk?

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) lanceerde op het congres Expeditie Begonia de brochure ‘Wonen, begeleiding en zorg’. De brochure bevat vier voorbeelden van projecten waarbij organisaties als gemeenten, zorgorganisaties en corporaties samenwerken om ervoor te zorgen dat mensen prettig en zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen.

Beeld uit brochure Wonen, begeleiding en zorg, VNG 2016

Het gaat om de volgende projecten:

  • Opstapwoning in Apeldoorn: voor mensen die na een crisis of een behandeling de kans krijgen om terug te keren in de maatschappij.
  • Mijn thuis in Oude IJsselstreek: voor mensen die zich afvragen of hun huis nog geschikt als zij straks ouder zijn en beperkingen krijgen. Aan het project zijn vijf vrijwillige woonadviseurs verbonden.
  • Samenwerking bij Wonen, welzijn en zorg in Zwolle: Met het programma WWZ038 zorgen corporaties, zorgorganisaties en de gemeente dat inwoners met of zonder ondersteuning zelfstandig kunnen wonen. Het idee is om gezamenlijk een breed aanbod van wonen en zorg te bieden.
  • Daklozen kunnen verder in Mien aigen hoes in Groningen: Met vrijheid, eigen verantwoordelijkheid en een beetje begeleiding hervinden daklozen hun kracht.

De vier projecten laten het belang van samenwerking, vertrouwen, een integrale aanpak en de vraag centraal stellen zien.

14-09-2016 11:00

Meer informatie

Stel een vraag


Daniëlle Harkes
Manager KenniscentrumYvonne Witter
Adviseur Kenniscentrum

D E F