S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Dementie modelwoning laat technologische oplossingen zien

Dementie modelwoning Woerden van Technologie Thuis Nu!

In Woerden is sinds kort een dementie modelwoning te bezichtigen. De woning is een samenwerking van OTIB en Alzheimer Nederland binnen het project Technologie Thuis Nu! In de modelwoning zijn slimme, bewezen technologische oplossingen voor de zorgvraag van mensen met dementie toegepast. Mensen met dementie willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. OTIB en Alzheimer Nederland willen laten zien dat zelfstandig wonen, door de toepassing van technologie op maat, langer kan.

Samenwerkingsverband

De dementie modelwoning is gerealiseerd door een nauwe samenwerking tussen OTIB (Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf) en Alzheimer Nederland. Deskundigen vanuit de ouderenzorg hebben samen met installateurs gewerkt aan het ontwerp van de woning. Met hun inbreng is een woning tot stand gekomen die aan de wensen en eisen van mensen met dementie en hun mantelzorgers voldoet. De woning is echter een beginpunt. Op basis van bezoeken van onder andere ervaringsdeskundigen zal de woning verder worden ontwikkeld.

Toekomst vraagt om actie

Tijdens de opening van de dementie modelwoning hebben de aanwezigen aanbevelingen en actiepunten geformuleerd die nodig zijn om voldoende maatwerkwoningen te realiseren. Een panel van experts, waaronder Daniëlle Harkes (manager Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen en Zorg), Marijke Oploo (mantelzorger van een dementerende partner en directeur van een serviceflat), Wim van Minnen (CSO - Koepel van Ouderenorganisaties) en Elly Verburg, directeur OTIB ging met elkaar en de aanwezigen hierover in debat. Met deze toekomstagenda willen de initiatiefnemers van de werkconferentie landelijk het belang van maatwerkwoningen voor een specifieke doelgroep zowel maatschappelijk, economisch als politiek gezien agenderen.

Opening dementie modelwoning op 26 april 2012

Technologie Thuis Nu!

Technologie Thuis Nu! is een project van OTIB. Dit project is opgezet als samenwerkingsverband van OTIB, UNETO-VNI, de Stichting Innovatie Alliantie, het Lectoraat Vraaggestuurde Zorg van de Hogeschool Utrecht en de Taskforce Innovatie Regio Utrecht. Technologie Thuis Nu! bestaat inmiddels uit een miniwoonwijk in Woerden met modelwoningen waarin de nieuwste technische innovaties zijn toegepast gericht op langer zelfstandig wonen.

15-05-2012

Meer informatie

  • Wilt u een modelwoning bezichtigen? Neem dan contact op met het Loket van Technologie Thuis Nu! via telefoonnummer 0348-437380. 
  • Lees meer over de modelwoningen van Technologie Thuis Nu!
D E F
gosznac-diplomy.com www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/diplom-sredne-spetcialnoe-obrazovanie http://https://gosznac-diplomy.com/kupit-diplom-v-moskve gosznac-diplomy.com www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/svidetelstvo-o-rozhdenii www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/kupit-diplom-sssr https://gosznac-diplomy.com/diplom-stroitelya
купить свидетельство о браке
можно ли купить диплом куплю диплом купить аттестат за 9 классов купить диплом нового образца купить диплом о среднем специальном купить диплом специалиста купить свидетельство о браке купить диплом колледжа купить диплом врача купить диплом техникума купить диплом бакалавра где купить диплом купить диплом ссср купить диплом о среднем образовании купить аттестат за 9 класс купить аттестат за 11 класс купить диплом купить аттестат
где купить диплом
https://originality-diplomas.com/
купить дипломы о высшем
https://rudiplomis24.com/
купить диплом автомеханика
http://https://lands-diplom.com/
купить аттестат за 9 класс
gosznac-diplom.com www.aurus-diplom.com
купить диплом колледжа
https://originality-diplomans.com/
купить свидетельство о рождении
rudiplomis24.com
купить диплом
www.lands-diplom.com
купить диплом нового образца
http://https://gosznac-diplom.com/ diploman-doci.com
купить диплом нового образца
http://https://originality-diplomans.com/
купить диплом института
https://rudiplomista24.com/
купить диплом бакалавра
http://https://lands-diplom.com/
купить диплом автомеханика
https://gosznac-diplom24.com/ http://https://diploman-doci.com/
купить свидетельство о рождении
http://https://originality-diplomas.com/
купить свидетельство о браке
http://https://rudiplomis24.com/
купить диплом колледжа
http://https://diploma-asx.com/
купить аттестат
gosznac-diplom24.com www.aurus-diplom.com
купить диплом о среднем специальном
http://diplomsagroups.com/kupit-diplom-v-gorode/bryansk.html https://lands-diploma.com/ originality-diploman24.com Купить диплом о среднем образовании https://originality-diploma24.com/диплом-бакалавра Купить диплом в Спб http://https://russiany-diplomas.com chelyabinsk.arena-diplomi24.com https://chelyabinsk.arena-diplomi24.com/ www.diplomsagroups.com http://https://ufa.arena-diplomi24.com/ voronezh.arena-diplomi24.com