S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Het Heem: langer zelfstandig wonen door samenwerking

Serie Zorgvastgoed met toekomst

Twee organisaties met één doel: in Baarlo hebben Wonen Limburg en Proteion Thuis de handen ineen geslagen om de bewoners van appartementencomplex Het Heem zo lang en zo goed mogelijk zelfstandig te laten wonen. De recente opening van ontmoetingscentrum De Engelbewaarder pal ernaast geeft wonen in Het Heem een nieuwe impuls.

Appartementencomplex Het Heem in Baarlo. Foto: Joost Brouwers

Zorgvastgoed met toekomst
Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en ActiZ brengen in de reportageserie 'Zorgvastgoed met toekomst' nieuwbouwprojecten voor wonen en zorg in beeld. Tien diverse, net opgeleverde projecten laten zien dat het nog steeds kan: bouwen voor de zorg met oog voor de toekomst.

Normale appartementen

Het Heem is een nieuwbouwcomplex van 40 appartementen. De bewonersgroep bestaat uit een mix van jong en oud, waarvan een aantal zorg aan huis krijgt van Proteion. Het zijn normale appartementen met een paar kleine aanpassingen, zoals schuifdeuren van de slaapkamer naar de badkamer en ingebouwde mogelijkheden voor domotica. Als mensen zorg op afstand nodig hebben of alarmering, kunnen zij dat eenvoudig installeren. Het ontmoetingscentrum met onder meer bibliotheek en dorpsdagbesteding geeft de bewoners veel mogelijkheden op het gebied van welzijn.

Bijzondere samenwerking

De gemeenschap had behoefte aan betaalbare woonruimte voor jongeren én geschikte woonruimte voor ouderen. Wonen Limburg was bereid te investeren in de stenen, Proteion wilde graag de zorg voor de bewoners die dat nodig hebben voor haar rekening nemen. Beide organisaties hechtten grote waarde aan het stimuleren van zo groot mogelijke zelfredzaamheid van mensen. Vanaf het prille begin hebben ze samengewerkt en ook nu na oplevering is de de samenwerking op de werkvloer hecht. Medewerkers werken niet afzonderlijk vanuit hun eigen organisatie maar krijgen het vertrouwen en handelingsruimte om samen het beste te bereiken voor de bewoners. 

Wonen op eigen kracht

Bewoners van Baarlo die met het oog op de toekomst alvast willen verhuizen naar een geschikte woning, kunnen ook via Proteion in Het Heem komen wonen. Angelique Camps, manager Thuiszorg van Proteion: “We kijken naar het totale plaatje en maken een afweging wat nodig is om iemand zo lang mogelijk op eigen kracht te laten wonen.” Een van de tips uit het project is dan ook om niet alleen naar de huidige zorgvraag te kijken. 'Kijk wat iemand nodig heeft, nu en in de toekomst. En denk daarbij vanuit de mens, niet vanuit de organisaties'.

Lees het volledige artikel 'Het Heem: langer zelfstandig wonen door samenwerking' (pdf)

11-06-2015 12:31

Meer informatie

D E F
gosznac-diplomy.com www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/diplom-sredne-spetcialnoe-obrazovanie http://https://gosznac-diplomy.com/kupit-diplom-v-moskve gosznac-diplomy.com www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/svidetelstvo-o-rozhdenii www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/kupit-diplom-sssr https://gosznac-diplomy.com/diplom-stroitelya
купить свидетельство о браке
можно ли купить диплом куплю диплом купить аттестат за 9 классов купить диплом нового образца купить диплом о среднем специальном купить диплом специалиста купить свидетельство о браке купить диплом колледжа купить диплом врача купить диплом техникума купить диплом бакалавра где купить диплом купить диплом ссср купить диплом о среднем образовании купить аттестат за 9 класс купить аттестат за 11 класс купить диплом купить аттестат
где купить диплом
https://originality-diplomas.com/
купить дипломы о высшем
https://rudiplomis24.com/
купить диплом автомеханика
http://https://lands-diplom.com/
купить аттестат за 9 класс
gosznac-diplom.com www.aurus-diplom.com
купить диплом колледжа
https://originality-diplomans.com/
купить свидетельство о рождении
rudiplomis24.com
купить диплом
www.lands-diplom.com
купить диплом нового образца
http://https://gosznac-diplom.com/ diploman-doci.com
купить диплом нового образца
http://https://originality-diplomans.com/
купить диплом института
https://rudiplomista24.com/
купить диплом бакалавра
http://https://lands-diplom.com/
купить диплом автомеханика
https://gosznac-diplom24.com/ http://https://diploman-doci.com/
купить свидетельство о рождении
http://https://originality-diplomas.com/
купить свидетельство о браке
http://https://rudiplomis24.com/
купить диплом колледжа
http://https://diploma-asx.com/
купить аттестат
gosznac-diplom24.com www.aurus-diplom.com
купить диплом о среднем специальном
http://diplomsagroups.com/kupit-diplom-v-gorode/bryansk.html https://lands-diploma.com/ originality-diploman24.com Купить диплом о среднем образовании https://originality-diploma24.com/диплом-бакалавра Купить диплом в Спб http://https://russiany-diplomas.com chelyabinsk.arena-diplomi24.com https://chelyabinsk.arena-diplomi24.com/ www.diplomsagroups.com http://https://ufa.arena-diplomi24.com/ voronezh.arena-diplomi24.com