Ruimte in Debat over seniorensteden

17-10-2005

Het Ruimtelijk Planbureau, het nationale kenniscentrum voor de ruimte, besteedt in het nieuwste nummer van het tijdschrift Ruimte in Debat aandacht aan seniorensteden. Meer in het bijzonder richt het nummer zich op specifieke huisvestingsmogelijkheden voor de groeiende groep mobiele en kapitaalkrachtige senioren.

Ruimte in Debat is het tweemaandelijkse periodiek van het Ruimtelijk Planbureau met als doel om het publieke debat rond ruimtelijke ontwikkeling te stimuleren en te verdiepen.

Auteurs afkomstig uit verschillende organisaties en disciplines laten in dit nummer hun licht schijnen over (on)mogelijkheden van met name seniorensteden. Zo wijst Saskia Heins (RIGO) het concept seniorensteden af, terwijl Kees Penninx (NIZW) vindt dat seniorensteden niet iets voor ouderen maar van ouderen moet worden.

U kunt het nummer Ruimte in Debat 04/2005 downloaden (pdf, 573 Kb).

Tijdens de Project!mpulsbijeenkomsten die het Kenniscentrum Wonen-Zorg in november 2005 organiseert, gaat één van de sessies in het ochtendprogramma over het fenomeen seniorensteden. Lees meer.


zoeken in 118 websites