Wooncomplex Ysselsteijn is beste woonzorginitiatief

12-12-2005

Het woonzorgcomplex De Smid in Ysselsteijn in Limburg heeft de stimuleringsprijs gewonnen voor het beste woonzorginitiatief van ouderen. Uit de twintig inzendingen heeft de jury dit initiatief van de lokale ouderenbond KBO, de dorpsraad en huisartsenpraktijk gekozen en met een geldprijs beloond.

De ouderenbonden ANBO, PCOB, Unie KBO en de organisaties LOC en LOREP hebben de stimuleringsprijs in het leven geroepen om particuliere initiatieven rond wonen en zorg landelijk te promoten. De Ministeries van VWS en VROM hebben 15.000 euro ter beschikking gesteld voor de winnaar.

De jury was gecharmeerd van de creatieve wijze waarop het winnende project inspeelt op de wens van ouderen om in hun eigen dorp te kunnen blijven wonen en in open verbinding te kunnen blijven staan met hun directe leefomgeving. Opvallend in het project is het gemeenschappelijke, ovale gebouw waar ouderen, bewoners en niet-bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Al sinds 1995 werken de initiatiefnemers aan het woonzorgcomplex dat binnenkort gereed is.

De aanmoedigingsprijzen van 1000 euro gingen naar een woongroep voor 50-plussers 'Blyn Anker' in Leeuwarden en de kleinschalige groepswoningen Brouwhuis in Helmond. 'Het multifunctionele rijksmonument Dorpzigt in Zuid-Beijerland was het vierde initiatief dat genomineerd was voor de prijs.

U kunt de brochure met de beschrijvingen van de twintig ingezonden woonzorgprojecten downloaden via de sites van het Ministerie van VWS en de PCOB.

Meer informatie over de VPR-Stimuleringsprijs prijs vindt u op de websites van de organisatoren van de prijs ANBO, PCOB, Unie KBO, LOC, LOREP en Ministerie van VWS.


zoeken in 118 websites