Haalbaarheidsonderzoek Seniorenstad

02-03-2006

De initiatiefgroep Seniorenstad presenteert op 2 maart de uitwerking van het idee Seniorenstad in Nederland. Het boek 'Seniorenstad een eigenzinnig dorp', gaat in op de vraag hoe Seniorenstad er in Nederland uit kan zien, of het concept haalbaar is en hoe de woonomgeving samen met bewoners kan worden vormgegeven. Het concept Seniorenstad is uitgewerkt voor de locatie van Vliegveld Valkenburg.

Een seniorenstad op Nederlandse schaal heeft volgens de initiatiefgroep een omvang tussen 2.000 en 4.000 woningen. Er zijn huur- en koopwoningen in verschillende prijssegmenten en verschillende woonmilieus. Ongeveer 30% is goedkoop, 40% middelduur en 30% duur. 5% is een recreatiewoning voor de tijdelijke verhuur. De voorzieningen zijn met name te vinden in en rond het centrum. Alle bewoners zijn lid van het voorzieningencentrum, waar ze voor beperkte kosten gebruik maken van het zwembad, tennisbanen, fitness en dergelijke.

De initiatiefgroep Seniorenstad wordt gevormd door adviesbureau INBO, de SEV, Heijmans IBC Vastgoed ontwikkeling, BAM Vastgoed, ING Real Estate, TCN Property Projects en de woningcorporaties Rochdale en AWV.
In 2004 peilde de initiatiefgroep de interesse voor het wonen in een seniorenstad onder ruim 300 ouderen. Van de ondervraagde gaf 42% aan er positief tegenover te staan, nog eens 30% antwoordde misschien interesse te hebben. De initatiefgroep rekent de resultaten door naar het totaal aantal 50-plussers in Nederland en komt dan tot maar liefst 4 miljoen potentiële bewoners voor een seniorenstad.

Op dit cijfer is wel wat af te dingen. De verhuisgeneigdheid onder ouderen is laag en als men al wil verhuizen, is dat het liefst in de eigen omgeving. Maar ook als de belangstelling geringer is, kan een seniorenstad voor sommige ouderen een aantrekkelijk woonmilieu vormen. Met het boek Seniorenstad een eigenzinnig dorp is het concept een stapje verder geconcretiseerd.

Lees meer op de site Seniorenstad. U kunt via deze site ook het boek bestellen.

Lees het het verslag Seniorensteden Project!mpuls najaar 2005

Lees de publicatie van het Ruimtelijk planbureau over Seniorensteden


zoeken in 118 websites
gosznac-diplomy.com www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/diplom-sredne-spetcialnoe-obrazovanie http://https://gosznac-diplomy.com/kupit-diplom-v-moskve gosznac-diplomy.com www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/svidetelstvo-o-rozhdenii www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/kupit-diplom-sssr https://gosznac-diplomy.com/diplom-stroitelya
?????? ????????????? ? ?????
????? ?? ?????? ?????? ????? ?????? ?????? ???????? ?? 9 ??????? ?????? ?????? ?????? ??????? ?????? ?????? ? ??????? ??????????? ?????? ?????? ??????????? ?????? ????????????? ? ????? ?????? ?????? ???????? ?????? ?????? ????? ?????? ?????? ????????? ?????? ?????? ????????? ??? ?????? ?????? ?????? ?????? ???? ?????? ?????? ? ??????? ??????????? ?????? ???????? ?? 9 ????? ?????? ???????? ?? 11 ????? ?????? ?????? ?????? ????????
??? ?????? ??????
https://originality-diplomas.com/
?????? ??????? ? ??????
https://rudiplomis24.com/
?????? ?????? ????????????
http://https://lands-diplom.com/
?????? ???????? ?? 9 ?????
gosznac-diplom.com www.aurus-diplom.com
?????? ?????? ????????
https://originality-diplomans.com/
?????? ????????????? ? ????????
rudiplomis24.com
?????? ??????
www.lands-diplom.com
?????? ?????? ?????? ???????
http://https://gosznac-diplom.com/ diploman-doci.com
?????? ?????? ?????? ???????
http://https://originality-diplomans.com/
?????? ?????? ?????????
https://rudiplomista24.com/
?????? ?????? ?????????
http://https://lands-diplom.com/
?????? ?????? ????????????
https://gosznac-diplom24.com/ http://https://diploman-doci.com/
?????? ????????????? ? ????????
http://https://originality-diplomas.com/
?????? ????????????? ? ?????
http://https://rudiplomis24.com/
?????? ?????? ????????
http://https://diploma-asx.com/
?????? ????????
gosznac-diplom24.com www.aurus-diplom.com
?????? ?????? ? ??????? ???????????
http://diplomsagroups.com/kupit-diplom-v-gorode/bryansk.html https://lands-diploma.com/ originality-diploman24.com ?????? ?????? ? ??????? ??????????? https://originality-diploma24.com/??????-????????? ?????? ?????? ? ??? http://https://russiany-diplomas.com chelyabinsk.arena-diplomi24.com https://chelyabinsk.arena-diplomi24.com/ www.diplomsagroups.com http://https://ufa.arena-diplomi24.com/ voronezh.arena-diplomi24.com