Zilveren Woonladder uitgereikt aan Portaal

19-12-2006

De minister van VROM, Pieter Winsemius, heeft de Zilveren Woonladder uitgereikt aan woonstichting Portaal Leiden, vanwege hun project Nieuwe Energie. De Zilveren Woonladder is een aanmoedigingsprijs van de ministeries van VROM en VWS om meer initiatieven voor een goede opvang van dak- en thuislozen te realiseren.

Gecombineerde locatie

Het project Nieuwe Energie is een gezamenlijk project van Portaal, de gemeente Leiden en de zorginstellingen De Binnenvest en Parnassia. Een oude fabriekshal zal omgebouwd worden tot een gecombineerde locatie voor zorg en opvang en bedrijfsruimte met publieke functies. Voor dak- en thuislozen komt er een slaaphuis en een uitgebreide dagopvang.

Portaal plaatst eigen kantoor in pand

De jury was onder de indruk van het feit dat Portaal haar eigen kantoor in dit pand gaat plaatsen. Ook hebben de betrokken organisaties bij het project omwonenden goed betrokken en geïnformeerd. Dat is vaak niet eenvoudig, omdat er soms enige weerstand bestaat bij bewoners als het gaat om projecten voor dak- en thuislozen.

Lees meer over het project Nieuwe Energie.

Slotcongres GODR

De prijs werd uitgereikt tijdens het slotcongres van Geef Opvang De Ruimte (GODR). Aedes, de Federatie Opvang (FO) en de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV) hebben samen 3 jaar het project Geef opvang de ruimte uitgevoerd om de stagnatie in de maatschappelijke opvang aanpakken. Het aantal samenwerkingsverbanden op het gebied van opvang voor kwetsbaren is door toedoen van het project toegenomen.

Informatie over andere genomineerde projecten vindt u op de website van Geef opvang de ruimte.


zoeken in 118 websites