Wonen voor alle leeftijden in de belangstelling

01-04-2008

Wonen voor alle leeftijden staat in de belangstelling. Dit bleek ook tijdens het kenniscafé over meergeneratiewonen van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg op 18 maart jl. Het is een pril idee dat voet aan de grond krijgt in Nederland. Steeds meer mensen voelen zich aangesproken door de gedachte meer betrokken te zijn bij hun directe omgeving en hun sociale netwerk in eigen buurt te ontwikkelen.

Impulsonderzoek meergeneratiewonen

Meergeneratiewonen. Fotograaf: Willem MesHet Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg heeft in samenwerking met het Nederlands Platform Ouderen en Europa (NPOE) een kleinschalig impulsonderzoek in binnen- én buitenland gedaan naar projecten waar meerdere generaties bij elkaar wonen én waar onderlinge dienstverlening plaatsvindt. Hiermee willen het Kenniscentrum en het NPOE aanbieders van wonen, zorg en welzijn inspireren.
Download het verkennende impulsonderzoek 'Wonen voor alle leeftijden' (pdf, 418 kb), een onderzoek naar woonprojecten met meer generaties en onderlinge dienstverlening.

Kenniscafé Wonen voor alle leeftijden

Ter gelegenheid van de presentatie van dit impulsonderzoek organiseerde het Kenniscentrum onlangs een kenniscafé voor een mix van Kenniscafé in Gasterij De Buurvrouw op 18 maart 2008initiatiefnemers, bewoners van woonprojecten en professionals die zich met wonen en zorg bezighouden. De eindconclusie van zowel het impulsonderzoek als van de discussie tijdens het kenniscafé is dat huisvesting voor meerdere generaties aansluit bij de groeiende behoefte aan een diversiteit van woonvormen. Het kan onderdeel uitmaken van een breed palet aan woonzorgvoorzieningen.
Download de impressie van het kenniscafé Wonen voor alle leeftijden (pdf, 164 kb).

Nieuwe initiatieven welkom

Het Kenniscentrum wil faciliterend optreden bij het ontstaan van eventuele netwerken rondom dit onderwerp en hoopt door het onderzoek en het kenniscafé nieuwe projecten en initiatieven op het spoor te komen. Als u een project kent of wilt starten, laat het ons weten! U kunt een mail sturen naar of bellen 030 2739750.

Meerdere kenniscafés in de planning

Het kenniscafé over meergeneratiewonen is het eerste in een reeks van dit soort bijeenkomsten die het Kenniscentrum organiseert, met als doel: het bijeenbrengen van deskundigen rondom een actueel thema om uitwisseling van kennis en nieuwe ideeën te stimuleren. In het najaar volgen nog twee kenniscafés. Houdt u de nieuwsbrief en deze website in de gaten!


zoeken in 118 websites
gosznac-diplomy.com www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/diplom-sredne-spetcialnoe-obrazovanie http://https://gosznac-diplomy.com/kupit-diplom-v-moskve gosznac-diplomy.com www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/svidetelstvo-o-rozhdenii www.gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/kupit-diplom-sssr https://gosznac-diplomy.com/diplom-stroitelya
?????? ????????????? ? ?????
????? ?? ?????? ?????? ????? ?????? ?????? ???????? ?? 9 ??????? ?????? ?????? ?????? ??????? ?????? ?????? ? ??????? ??????????? ?????? ?????? ??????????? ?????? ????????????? ? ????? ?????? ?????? ???????? ?????? ?????? ????? ?????? ?????? ????????? ?????? ?????? ????????? ??? ?????? ?????? ?????? ?????? ???? ?????? ?????? ? ??????? ??????????? ?????? ???????? ?? 9 ????? ?????? ???????? ?? 11 ????? ?????? ?????? ?????? ????????
??? ?????? ??????
https://originality-diplomas.com/
?????? ??????? ? ??????
https://rudiplomis24.com/
?????? ?????? ????????????
http://https://lands-diplom.com/
?????? ???????? ?? 9 ?????
gosznac-diplom.com www.aurus-diplom.com
?????? ?????? ????????
https://originality-diplomans.com/
?????? ????????????? ? ????????
rudiplomis24.com
?????? ??????
www.lands-diplom.com
?????? ?????? ?????? ???????
http://https://gosznac-diplom.com/ diploman-doci.com
?????? ?????? ?????? ???????
http://https://originality-diplomans.com/
?????? ?????? ?????????
https://rudiplomista24.com/
?????? ?????? ?????????
http://https://lands-diplom.com/
?????? ?????? ????????????
https://gosznac-diplom24.com/ http://https://diploman-doci.com/
?????? ????????????? ? ????????
http://https://originality-diplomas.com/
?????? ????????????? ? ?????
http://https://rudiplomis24.com/
?????? ?????? ????????
http://https://diploma-asx.com/
?????? ????????
gosznac-diplom24.com www.aurus-diplom.com
?????? ?????? ? ??????? ???????????
http://diplomsagroups.com/kupit-diplom-v-gorode/bryansk.html https://lands-diploma.com/ originality-diploman24.com ?????? ?????? ? ??????? ??????????? https://originality-diploma24.com/??????-????????? ?????? ?????? ? ??? http://https://russiany-diplomas.com chelyabinsk.arena-diplomi24.com https://chelyabinsk.arena-diplomi24.com/ www.diplomsagroups.com http://https://ufa.arena-diplomi24.com/ voronezh.arena-diplomi24.com