Crisis voor maatschappelijke ondernemingen?

22-09-2009

Stokt de ontwikkeling van maatschappelijke ondernemingen zoals woningcorporaties en zorgorganisaties? Wat is de invloed van de crisis? Regeert de markt of biedt oriŽntatie op de burger nieuwe kansen? De Radboud Universiteit Nijmegen organiseert op 4 november 2009 een symposium over maatschappelijk ondernemen waarbij deze vragen centraal staan.

Burger als maat

Onder de titel 'De burger als maat, de markt meester? Crisis, kaders en kansen voor maatschappelijk ondernemen met grond en locaties' komen de volgende thema's aan bod:

  • Maatschappelijk ondernemen in crisis: de markt meester? (George de Kam en Karin van Dreven, bestuurder van HaagWonen en lid van de VROMraad);
  • Trends in (vastgoed voor) de ouderenzorg: schakelen tussen ambities en instituties (Cor Wagenaar, architectuurhistoricus TU Delft en auteur van het standaardwerk Architectuur van de Ouderenzorg, Constant van Schelven, bestuursvoorzitter van De Stromen Opmaatgroep te Rotterdam);
  • De burger als maat in maatschappelijk ondernemen? (Evelien Tonkens,† hoogleraar Actief Burgerschap, Universiteit van Amsterdam en Naseem Akthar, actief buurtbewoonster uit Birmingham en lid van de adviesraad van de Britse regering over de wijkaanpak).

Leerstoel Aedes en ActiZ

Bijzonder hoogleraar George de Kam organiseert jaarlijks een symposium rond het onderwerp van zijn leerstoel Maatschappelijk ondernemen met grond en locaties. De leerstoel is een gezamenlijk initiatief van Aedes en ActiZ.

Meer informatie


zoeken in 118 websites