5 jaar Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

Wonen, leren en zorg onder één dak

16-09-2005

Op 16 september is in Gorinchem 'WLZ Het Gebouw' officieel geopend. Het is een voorbeeld van het integreren van de functies wonen, leren en zorg. In Nederland zijn nog niet zoveel projecten bekend waar de combinatie van zorg en onderwijs gemaakt is. Een voorbeeld dat binnenkort geopend wordt, is De Bogen in Harderwijk. Lieven de Key in Hilversum is in de ontwerpfase.

'WLZ Het Gebouw' brengt verschillende groepen gebruikers samen onder één gemeenschappelijk dak. Het is grotendeels in gebruik als schoolgebouw voor het gymnasium Camphusianum. Bovenop de sportzaal van het complex heeft woningcorporatie Palissade twaalf appartementen gebouwd. Voor Rivas Zorggroep is 'WLZ Het Gebouw' de uitvalsbasis voor het leveren van zorg en welzijn aan de wijkbewoners. Daarnaast biedt het nieuwe complex ruimte aan een praktijk voor tandheelkundige zorg en een groepspraktijk voor manuele en fysiotherapie. Ook is er een Grand café dat voor alle gebruikers en wijkbewoners toegankelijk is.

Lees het persbericht
Ga naar de website van het project

Andere voorbeelden?

In opdracht van het Aedes-Arcares Kenniscentrum Wonen-Zorg beschrijft RIGO Research en Advies de bouwopgaven waar zorgvoorzieningen in combinatie met onderwijsvoorzieningen worden gerealiseerd. Er zijn verschillende projecten in voorbereiding, maar het aanbod van gerealiseerde projecten beperkt zich voor zover onze kennis reikt tot een drietal (Gorinchem: Het Gebouw; Rotterdam; Nesselint en Harderwijk; De Bogen).
Kent u nog andere voorbeelden? Laat het ons dan weten: .


zoeken in 118 websites