Publicaties voor versterking eerste lijn

16-03-2006

Op 16 februari organiseerde de LVG, de Landelijke Vereniging Georganiseerde eerste lijn, een bijeenkomst over juridische vormen van samenwerking en bouwen in de eerste lijn. Tijdens de bijeenkomst werden de eerste twee publicaties van het aanjaagteam versterking eerste lijn gepresenteerd en toegelicht.

De LVG heeft een belangrijke rol in het aanjaagteam 'versterking eerste lijn' van het ministerie van VWS. VWS wil de eerste lijn verstevigen om zo het beroep op de tweede lijn en specialistische zorg te kunnen afremmen. In dat kader zal de LVG vier boekjes uitbrengen. De eerste twee publicaties: 'Juridische vormen van samenwerking in de eerste lijn' en 'De bouw van eerstelijnscentra' werden deze middag gepresenteerd en toegelicht.

Bij het realiseren van multifunctionele gebouwen in de zorg wordt steeds meer samengewerkt met eerstelijnsgezondheidscentra. De ervaringen uit de eerste lijn komen daarbij goed van pas. Linda Sanders bezocht namens het Aedes-Arcares Kenniscentrum Wonen-Zorg de LVG-bijeenkomst en maakte een verslag. Lees verslag (pdf, 19 kb).

Bestellen publicaties

Beide publicaties zijn te verkrijgen bij de LVG, voor 12 euro voor niet-leden en 9 euro voor leden. Voor mensen en organisaties die wat dieper willen duiken dan een eerste, globale oriëntatie heeft overigens het Handboek Oprichten van een gezondheidscentrum of Hoed, een uitgave van de LVG uit 2003, meer te bieden. Meer informatie en bestellen.

Op de website van de LVG staan ook de presentaties die tijdens de bijeenkomst zijn gehouden. Lees meer.


zoeken in 118 websites