Verzekeraar maakt afspraken met hotels

03-05-2006

Zilveren Kruis Achmea en het Maaslandziekenhuis in Sittard-Geleen bieden met hotels luxe arrangementen voor patiënten die een heup- of knieoperatie ondergaan.

De verzekeraar, het ziekenhuis, Chateau St Gerlach te Houthem en Heuvelland Hotels in Zuid-Limburg hebben een 7-daags vitaliteits- en herstelarrangement voor een knie- of heupoperatie ontwikkeld.

Het arrangement is gebaseerd op het Joint Care-principe. Dit betekent dat de partner (of een zoon, dochter, vriend of vriendin) tijdens de opname en revalidatie de patiënt zal begeleiden. Alvorens de patiënt de medische ingreep ondergaat revitaliseert deze twee dagen in een hotel. Na de medische ingreep verblijft de patiënt nog twee dagen in het Maaslandziekenhuis voor het geval zich complicaties voordoen. Daarna herstelt de patiënt twee dagen in de geselecteerde hotelomgeving. Tijdens de eerste nacht is een verpleegkundige in het hotel aanwezig. Persoonlijke verzorging (bijvoorbeeld hulp bij wassen en aankleden) zit niet in het arrangement.

Zilveren Kruis Achmea ziet het arrangement als comfortproduct (de oude klassenverpleging) die zij aanbieden in een aanvullend pakket. Ook op andere plekken in het land worden dergelijke afspraken met hotels gemaakt.

(Bron: Zilveren Kruis Achmea)

Lees meer:


zoeken in 118 websites