Zorghotel in Rotterdam dankzij transferafdeling

14-07-2006

Dankzij het succes van de transferafdeling realiseren De Stromen en het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam samen het ZorgHotel op het terrein van het ziekenhuis. Naar verwachting opent het ZorgHotel in 2007 zijn deuren.

Het ZorgHotel krijgt 66 eenpersoonskamers met eigen sanitaire voorzieningen. Het ZorgHotel ontvangt patiënten die geen specialistische zorg meer nodig hebben, maar het ziekenhuis nog niet kunnen verlaten. Bijvoorbeeld omdat er behoefte is aan herstel onder begeleiding of omdat de voorzieningen, hulp en zorg die thuis nodig zijn nog niet beschikbaar zijn. In het ZorgHotel zijn alle faciliteiten voor revalidatie aanwezig en is er de zekerheid van medische zorg van het ziekenhuis.

Ervaring met transferafdeling

De Stromen is een zorgaanbieder voor 55-plussers in Rotterdam en Ridderkerk. De Stromen en het Sint Franciscus Gasthuis (SFG) werken al enkele jaren samen in een transferafdeling in het SFG. In de transferafdeling is onder andere ervaring opgedaan met een kortere ligduur en efficiency in de opname en nazorg.

Lees meer:


zoeken in 118 websites