Zorghotel - meer informatie

Over het concept

Zorghotels: zonder zorgen verzorgd! - april 2006

Artikel van Antoinette Bolscher, RIGO Research en Advies B.V. in opdracht van Aedes-Arcares Kenniscentrum Wonen-Zorg.
In opdracht van het Kenniscentrum is een verkenning gedaan onder zorghotels en zijn drie zorghotels beschreven. De conclusies van deze verkenning zijn weergegeven in het artikel 'Zorghotels: zonder zorgen verzorgd!'. De drie beschreven zorghotels zijn: Zorghotel Breda, Zorghotel de Palatijn en Zotel Hengelo. U vindt de beschrijvingen op deze pagina onder 'over specifieke projecten'. Lees artikel (pdf, 104 kb).

Over specifieke projecten

Zorghotel Veghel - juni 2007

Artikel van Antoinette Bolscher, RIGO Research en Advies B.V. in opdracht van Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg.
Zorghotel Veghel is een particulier zorghotel met 33 kamers in het centrum van Veghel. Het merendeel van de gasten komt naar Zorghotel Veghel na een verblijf in het ziekenhuis. Zorghotel Veghel is een sfeervol ingericht hotel mét een eigen professioneel zorgteam en een breed aanbod van paramedische diensten en welzijnsfaciliteiten. Hierbij werkt het zorghotel samen met zelfstandige ondernemers. Lees artikel (pdf, 178 kb)

Zorghotel Hapertse Kluis - mei 2007

Artikel van Monique Wijnties, Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg.
Zorghotel Hapertse Kluis neemt binnen de variatie aan zorghotels een eigen plaats in. Het is een particulier zorghotel met negen kamers dat sinds 2006 een nieuwe invulling geeft aan een voormalig bankgebouw. Midden in het dorp Hapert heeft het als zorghotel een functie voor de landelijke regio ten zuidwesten van Eindhoven. Lees artikel (pdf, 103 kb)

ZorgHotels in Rotterdam - april 2007

Artikel van Antoinette Bolscher, RIGO Research en Advies B.V. in opdracht van Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg.
De Stromen ZorgHotels ontwikkelt twee ZorgHotels in Rotterdam nabij ziekenhuizen. De ZorgHotels zijn primair gericht op gasten die herstellen na een ziekenhuisopname. Hoe De Stromen de visie 'leven van een eigen leven' bij tijdelijke zorg omzet in de ontwikkeling van zorghotels leest u in het artikel 'ZorgHotels in Rotterdam'.
Lees artikel (pdf, 43 kb).

Zorghotel Breda - april 2006

Artikel van Antoinette Bolscher, RIGO Research en Advies B.V. in opdracht van Aedes-Arcares Kenniscentrum Wonen-Zorg.
Deze beschrijving van Zorghotel Breda is één van de drie beschrijvingen die leidde tot het artikel 'Zorghotels: zonder zorgen verzorgd!'.
Lees artikel (pdf, 107 kb).

Zorghotel de Palatijn, Alkmaar - april 2006

Artikel van Antoinette Bolscher, RIGO Research en Advies B.V. in opdracht van Aedes-Arcares Kenniscentrum Wonen-Zorg.
Lees artikel (pdf, 108 kb).

Zotel Hengelo - april 2006

Artikel van Antoinette Bolscher, RIGO Research en Advies B.V. in opdracht van Aedes-Arcares Kenniscentrum Wonen-Zorg.
Deze beschrijving van Zotel Hengelo is één van de drie beschrijvingen die leidde tot het artikel 'Zorghotels: zonder zorgen verzorgd!'.
Lees artikel (pdf, 108 kb).

Zorghotel zorggroep Florence, Rijswijk - juni 2004

In Rijswijk staat sinds 1996 een woonzorgcomplex met zorghotel en zwembad. Op hetzelfde terrein in de wijk Steenvoorde staan ook een nieuw verpleeghuis en een wat ouder verzorgingshuis. Het geheel behoort tot de Zorggroep Florence. Het luxe zorghotel heeft 12 bedden. Lees artikel (pdf, 75 kb).

Buitenland

Zorgeloos ondernemen in het buitenland - maart 2006

Artikel van Judith Zadoks, Adviesbureau voor de zorgsector Zadoks in opdracht van Aedes-Arcares Kenniscentrum Wonen-Zorg.
Steeds meer Nederlandse zorgaanbieders zijn actief in het buitenland. Zij exploiteren bijvoorbeeld woonzorgcentra en zorghotels. Tot voor kort kon deze zorg gefinancierd worden vanuit de AWBZ. Met ingang van 1 januari 2006 geldt de AWBZ niet langer voor het buitenland. In hoeverre kan er nu nog sprake zijn van AWBZ-zorg in het buitenland en hoe wordt deze gefinancierd? Deze vraag komt in het artikel aan de orde, alsmede reacties van aanbieders die actief zijn in Spanje. Lees artikel (pdf, 119 kb).

Gerelateerde informatie

Monitor Palliatieve Zorg: Rapport 2006 en bevindingen over drie jaar monitor - 2006

NIVEL (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg).
Het aantal hospices is bijna verzesvoudigd. Eind jaren negentig telde Nederland ongeveer 40 palliatieve zorgvoorzieningen, nu zijn dat er zo’n 230. Ook de verpleeg- en verzorgingshuizen begeven zich steeds meer op de ‘markt’ van het huiselijk sterven. Lees meer.

Vakantie en zorg - 2005

Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM)
Gezamenlijke haalbaarheidsstudie Vakantie en zorg van de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM), de noordelijke provincies, vier thuiszorgorganisaties en de noordelijke Kamers van Koophandel. Uit de haalbaarheidsstudie bijkt dat toerisme en zorg kansrijk is in Noord-Nederland . Lees meer.


Voor het bekijken van een pdf-document heeft u Adobe Acrobat Reader nodig. Klik op het icoon hierboven om Adobe Acrobat Reader op te halen en te installeren.


zoeken in 118 websites