Zotel Hengelo

Zorghotels: zonder zorgen verzorgd

Zorghotels zijn kansrijk maar vragen ondernemerschap. Dat blijkt uit 'Zorghotels: zonder zorgen verzorgd!', een onderzoek van RIGO Research en Advies BV in opdracht van het Aedes-Arcares Kenniscentrum Wonen-Zorg.

Het ontwikkelen en exploiteren van een zorghotel vraagt veel ondernemerschap. Het concept zorghotel is namelijk nog beperkt bekend bij klanten en ook verzekeraars en ziekenhuizen werken nog slechts op beperkte schaal samen met zorghotels. De verwachting is dat zorghotels in de toekomst een grotere rol spelen in de zorgketen.

Meerwaarde zorghotel

Zorghotels bieden tijdelijk verblijf met 24uurs zorg in een hotelachtige setting waarbij de gast na het verblijf in principe terug gaat naar huis. Zorghotels bieden de kans de verbindingen in de zorgketen te versterken met een concept dat inspeelt op de wensen van de klant en tegelijk de zorg betaalbaar houdt. Het verblijf in een zorghotel is niet alleen goedkoper dan verblijf in een ziekenhuis, ook kunnen mensen door tijdelijk verblijf in een zorghotel langer thuiswonen.

Onderzoek

In het kader van het onderzoek zijn meerdere zorghotels bekeken. Drie zorghotels zijn uitgebreid beschreven. Het betreft een zorghotel in een AWBZ-zorginstelling (Zorghotel Breda), een zorghotel in een ziekenhuis (Zotel Hengelo) en een zorghotel op een zelfstandige locatie (de Palatijn te Alkmaar). Onderaan deze pagina kunt u de publicaties downloaden.

Meer informatie:

19-04-2006