Zorg in Woningen: geeft inzicht in ruimte nodig voor zorg

Zorg in Woningen is een online tekenprogramma voor het ruimtelijk ontwerpen van zorgwoningen. Het biedt zicht op†de benodigde ruimte voor persoonlijke verzorging, ook als daarbij hulp of hulpmiddelen nodig zijn. †Het programma is te gebruiken voor†bestaande woningen ťn voor nieuwbouw. Met Zorg in Woningen kunt u kiezen op welke bewonersgroep u zich richt. Dit instrument is interessant voor corporaties, zorgorganisaties, gemeenten, architecten en bouwers.

Zorg in Woningen is inzichtgevend

Met het programma kunt u plattegronden tekenen van ruimtes in een woning. Daarin plaatst u de zogenaamde matjes die voldoende ruimte voor bewoner en zorgverlener bieden uitgaand van†actuele mensmaten en arbo-richtlijnen.†Daarmee krijgt u†direct inzicht op welke wijze de woning voldoende ruimte biedt voor persoonlijke verzorging, ook als daarbij hulp of hulpmiddelen nodig zijn.†Bekijk introductiefilm Zorg in Woningen

Maak kennis met Zorg in Woningen

In een introductiefilm ziet u wat het programma biedt. Om het programma verder te verkennen kunt u 14 dagen gebruik maken van een gratis proefabonnement. Met het proefabonnement maakt u gebruik van alle functies binnen de website. Met een jaarabonnement kunt u ook de geboden matjes als dwg downloaden en gebruiken in tekenprogramma's zoals AutoCad.

Zorg in Woningen: nieuwe versie

Het instrument 'Zorg in Woningen' heeft sinds mei 2010 een nieuwe versie.†Met de nieuwe mogelijkheden biedt het programma meer tekenmogelijkheden, beter zicht op de benodigde verkeersruimte en beter overzicht over en beheer van uw tekeningen.

  • Bekijk de demo over de nieuwe tekenmogelijkheden van Zorg in Woningen.
  • Bekijk de demo Tonen spoor verkeersruimte in Zorg in Woningen.
  • Bekijk de demo 'Mijn tekeningen' van Zorg in Woningen.

Meer informatie

25-09-2009