Foto: Chris Pennarts

Woontoren met kangoeroewoningen in Almere

In Almere bouwt projectontwikkelaar Delta Forte aan een woontoren met kangoeroewoningen en appartmenten. De toren wordt op basis van mede-opdrachtgeverschap gebouwd. Toekomstige bewoners van de woontoren Toren van Ophelia kunnen dus zelf onder meer de indeling en afmeting van hun woning bepalen.

Kangoeroewoning

Een kangoeroewoning bestaat uit aan elkaar gekoppelde, zelfstandige woningen of wooneenheden met een inpandige verbinding voor ouderen of mensen met een handicap en hun familie. Naast de kangoeroewoningen komen in de toren ook diverse appartementen. Op de begane grond is er ruimte voor horeca, recreatieruimtes en andere voorzieningen, afhankelijk van de wensen van de kopers en huurders. In de Toren van Ophelia zal 80% van de woningen in het sociale segment komen, zowel sociale koop als sociale huur.

Nog even geduld

De Toren van Ophelia komt te staan in het Homeruskwartier in Almere. Dit gebied wordt helemaal ontwikkeld in samenwerking met toekomstige bewoners. De bouw start eind 2009 en zal na anderhalf jaar klaar zijn.

Meer informatie

  • Website over de Toren van Ophelia

10-09-2008