Bartholomeus Gasthuis in Utrecht

Excursie 'Zorg en herbestemming'

De praktijk met eigen ogen

Een ochtendexcursie in de stad Utrecht biedt u de mogelijkheid kennis te nemen van drie gerealiseerde voorbeelden van herbestemming en herontwikkeling waarbij zorgaanbieders een centrale rol spelen:

  • het Bartholomeus Gasthuis (inclusief rondleiding): transformatie van een monumentaal complex dat op de nominatie stond een gesloten verpleeginrichting te worden maar kon worden omgebouwd tot een open zorgcentrum met buurtfunctie
  • voormalig kantoorgebouw De Zusters (toelichting in en bezichtiging vanuit bus) met een nieuwe functie als tijdelijke huisvesting voor zorgaanbieders.
  • voormalig verpleeghuis Albert van Koningsbruggen (inclusief rondleiding), inmiddels in gebruik als internationaal studentenhuis

Per project krijgt u van de opdrachtgever en/of architect een toelichting op succes- en faalfactoren, valkuilen en aanbevelingen. Vanzelfsprekend krijgt u ruim de gelegenheid uw eigen vragen en ervaringen te delen.

Architectuur Lokaal, het landelijke kenniscentrum voor cultureel opdrachtgeverschap en architectuurbeleid, organiseert de excursie voor het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg. De excursie vindt plaats onder leiding van Dirk Bergvelt. De excursie is georganiseerd bij de werkconferentie van het Kenniscentrum, de BNA en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (vanuit het Nationaal Programma Herbestemming) over herbestemming van vastgoed in de zorg. De excursie is ook als 'losse activiteit' te boeken.

Datum, locatie en kosten

Wanneer: 24 november 2011 van 8.30 tot 13.00 uur
Waar: diverse locaties in de stad Utrecht
Prijs: De kosten voor de excursie bedragen 65 euro (ex. btw) voor leden van Aedes, ActiZ, kennispartners (VGN en RIBW Alliantie) en de BNA en 95 euro (ex. btw) voor niet-leden.

Meer informatie

12-10-2011

24 november 2011 Excursie 'Zorg en herbestemming'