Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg
10feb
10 februari 2015

Verdiepingscursus Huurrecht voor zorgorganisaties

Vanwege de extramuralisering verhuren veel zorgorganisaties zelf hun woningen aan extramurale klanten. Met welke juridische aspecten krijgt u dan te maken? Tanja de Groot van VBTM Advocaten praat u deze middag bij over het huurrecht en de individuele huurovereenkomst.

Kennisprogramma Extramuralisering
Deze verdiepingscursus is onderdeel van het Kennisprogramma Extramuralisering van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en Nestas communicatie. In cursussen van een hele of halve dag worden actuele vraagstukken rond extramuralisering uitgediept. Het programma is bedoeld voor medewerkers van zorgorganisaties.

Huurrecht en huurovereenkomsten

Tijdens de verdiepingscursus wordt stilgestaan bij vragen als: Voor welke huurovereenkomst kiest u en wat staat er in? Kies je voor koppeling van zorg en wonen in de overeenkomst? Welke rechten en plichten hebben de verhuurder en de huurder? En wat is huurbescherming?

De verdiepingscursus behandelt alle voor zorgorganisaties relevante aspecten van het huurrecht en individuele huurovereenkomsten. Hierbij staat de relatie tussen de zorgorganisatie als verhuurder en de cliënt als huurder centraal. Na het volgen van deze cursus heeft u inzicht in de uitgangspunten van het huurrecht en de aard en inhoud van de individuele huurovereenkomst. Daarnaast leert u de specifieke (huurrechtelijke) regelgeving kennen die van toepassing is in de huurrelatie tussen een zorgorganisatie en een cliënt.

Programma

Welkom en kennismaking
Toelichting op het programma
De Huurovereenkomst
- Definitie
- Huurovereenkomst/gebruiksovereenkomst
- Totstandkoming
- Onbepaald/bepaald
- Koppeling met zorgovereenkomst/begeleidingsovereenkomst
Rechten en plichten
- Huurder (o.a. goed huurderschap)
- Verhuurder (o.a. gebrekenregeling)
Betrokken partijen naast huurder
- Inwoner
- Medehuurder
- Onderhuurder
- Gevolgen van overlijden van de huurder
Einde huurovereenkomst
- Opzeggingsgronden en formaliteiten
- Overlijden huurder
- Ontbinding bij wanprestatie
- Gevolgen van einde zorgovereenkomst/hulpverleningsovereenkomst

Doelgroep

Managers, adviseurs en medewerkers van zorgorganisaties.

Docent

De verdiepingscursus wordt verzorgd door Tanja de Groot, advocaat werkzaam bij VBTM advocaten. Tanja adviseert zorgorganisaties op het terrein van scheiden wonen en zorg.

Waar en wanneer

Dinsdag 10 februari 2015, 13.30 - 16.30/17.00 uur (ontvangst vanaf 13.00 uur)
Hotel Mitland, Utrecht

Aanmelden en kosten

U kunt zich voor de verdiepingscursus aanmelden door het invullen van het aanmeldformulier. De kosten van de cursus bedragen € 295,- voor leden van Aedes, ActiZ en kennispartners RIBW Alliantie, VGN en GGZ Nederland, € 345,- voor niet-leden. Deze tarieven zijn exclusief BTW.
Let op! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijving geschiedt daarom op volgorde van binnenkomst. Als dat nodig is werken wij met een wachtlijst en informeren u apart over nieuwe cursusdagen.

Annuleren

U kunt (schriftelijk) kosteloos annuleren bij Nestas communicatie tot 14 dagen voor de cursus. Bij annulering binnen 14 dagen, brengen wij u de helft van de deelnamekosten in rekening. Bij annulering binnen 36 uur voor aanvang van de cursus of bij niet verschijnen, brengen wij u de volledige deelnamekosten in rekening. U krijgt dan wel de documentatie toegezonden (dit geldt ook voor annuleringen binnen 14 dagen). U kunt zich altijd laten vervangen door een collega.

Organisatie

Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg in samenwerking met Nestas communicatie.
Voor vragen en/of opmerkingen kunt u Nestas bereiken op telefoonnummer (036) 530 77 00 en per email via 

09-10-2014 16:09
Aedes Actiz