S M

Hét informatiepunt voor professionals
op het gebied van wonen, welzijn en zorg

Uitnodiging learning community dagen Vitale woongemeenschappen

In het experiment Vitale woongemeenschappen zoeken tien woongemeenschappen naar effectieve aanpakken voor gemeenschapsopbouw en -vitalisering. Het beoogt de woongemeenschap op te laten bloeien door onderling contact en gezamenlijke activiteiten te stimuleren, waardoor eenzaamheid vermindert en onderling dienstbetoon toeneemt. De bewoners en corporatieprofessionals uit tien geselecteerde wooncomplexen zijn in februari en maart 2016 getraind in de methode Studio Bruis door de ontwikkelaar van de methode Kees Penninx (ActivAge). Tijdens drie landelijke uitwisselingsbijeenkomsten die dit najaar plaatsvinden, zijn ook externe geïnteresseerden welkom.

Beeld: Bromford, Visual Hunt

Tot aan het einde van 2016 gaan de woongemeenschappen zelf aan de slag om het eigen wooncomplex met behulp van de Bruis-methode tot een vitale woongemeenschap te maken. Zij worden hierin gecoached door de ontwikkelaar, wisselen hierover ervaringen uit in de learning community en werken mee aan de handreiking voor bewoners, corporaties en wijkprofessionals.

Uitnodiging drie learning community dagen

De tien experimentpartners vormen samen met een klein gezelschap van buiten de learning community, die bij elkaar komen tijdens drie landelijke uitwisselingbijeenkomsten over de methode en de (professionele) ondersteuning ervan. De learning community staat uitdrukkelijk open voor betrokken geïnteresseerden. Platform31 nodigt corporatiepartners uit om hieraan deel te nemen en met frisse blik te reflecteren op thema’s en vraagstukken en inbreng te geven op de handreiking. Daarbij wordt gedacht aan functies als gebiedscoördinatoren, woonconsultenten en sociaal beheerders. Er zijn tien plekken beschikbaar.

Praktische informatie 

  • Datum: Donderdag 15 september 2016, 24 november 2016 en 16 maart 2017 (zet in uw agenda)
  • Tijd: 12:00 uur - 17:00 uur
  • Locatie: Walterbosch, Apeldoorn
  • Aanmelden: neem dan contact op met
14-07-2016 16:22

Meer informatie

Stel een vraag


Daniëlle Harkes
Manager KenniscentrumYvonne Witter
Adviseur Kenniscentrum

D E F