Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg

Beter ontwerp dankzij nieuw lesboek ergonomie

Het nieuwe boek Mens en maat over de ergonomie van ruimte gaat in op alle aspecten en variabelen van een gebouwde omgeving die maken dat mensen kunnen functioneren op de plek waar ze zijn.

Het boek biedt kennis als ergonomische grenswaarden voor zien, kijken, horen, tasten, welbevinden, begrijpen, voortbewegen en objecten bedienen Ook beschrijft het boek aandachtspunten voor routes, ruimten en objecten.

Fysieke omgeving

De fysieke omgeving is vaak verantwoordelijk voor problemen die met name ouderen en gehandicapten treffen tijdens het verrichten van gewone alledaagse activiteiten. Door bij het ontwerp rekening te houden met de ergonomie van de gebouwde omgeving kunnen deze hindernissen tot een minimum beperkt worden.

Ontwerp en beheer

Het boek is geschreven door Maarten Wijk en Ita Luten voor opleidingen die te maken hebben met het ontwerpen of beheren van de gebouwde omgeving als stedenbouw en (interieur)architectuur. En voor opleidingen die vanuit de menskant kijken naar de inrichting van de gebouwde omgeving zoals ergotherapie en arbeidskunde en zorg. Uitgeverij STILI NOVI heeft zorggedragen voor Mens en maat, waarbij met instemming van uitgever Reed Business gebruik kon worden gemaakt van de kennis uit de zesde druk van het in de bouwpraktijk welbekende Handboek voor Toegankelijkheid.

Meer informatie:

  • Bestelinformatie Mens en maat over de ergonomie van ruimte
16-08-2011 08:54
Aedes Actiz