Foto: www.westflankhaarlemmermeer.nl

Cruquiushoeve gemengde wijk voor zorg en wonen

Op het reeds bewoonde terrein van Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) in Cruquius in de gemeente Haarlemmermeer worden 1000 woningen gebouwd voor mensen zonder zorgvraag. Ook komen er nieuwe woningen voor circa 240 bewoners met een zorgvraag. Aan de buitenkant van de woningen is niet zien of de woningen zijn voor mensen met of zonder beperking. De binnenkant wordt aangepast aan de zorg op maat.

Delen staat centraal

Ambitie is om ’delen’ centraal te stellen: delen van ruimte, groen, energie en voorzieningen. Dit vraagt om innovatieve financiële en juridische constructies, maar vooral om participatie van bewoners, de zorginstelling en overheden. Diverse voorzieningen van SEIN kunnen de toekomstige bewoners ook gebruiken. Zoals de manege, de kinderboerderij, de supermarkt en het café. Ook wordt aan nieuwe functies gedacht, zoals een fietsenwerkplaats en een plantenkas. Hier kunnen bewoners met en zonder beperking elkaar informeel ontmoeten.

Mooi Nederland Prijs 2010

Het project heeft een bijdrage van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu ontvangen via de Innovatieregeling Mooi Nederland. Het project is daarmee één van de 32 plannen en projecten die meedingen naar de Mooi Nederland Prijs 2010.


Meer informatie

  • Beschrijving plannen Cruquiushoeve
  • Mooi Nederland Prijs 2010
  • Cruquiushoeve in Mooi Nederland Prijs 

 

21-12-2010