Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg
10jun
10 juni 2014

Laatste workshop bij rekentool budget huurder

Een rekentool die inzicht biedt in het budget van de (toekomstige) huurder. Die tool is nu beschikbaar voor zorgaanbieders die leegkomende appartementen willen verhuren met een aanvullend dienstenaanbod. Het besteedbaar inkomen van een cliënt is namelijk net zo relevant als de maximaal redelijke huur. Door alle toeslagen en eigen bijdragen is de budgetruimte van de cliënt soms echter lastig vast te stellen. De rekentool helpt daarbij. ActiZ en BOB Advies bieden de tool aan samen met een workshop over het ontwikkelen van servicepakketten die aansluiten bij de wensen van de klant. De laatste mogelijkheid om deze workshop bij te wonen is 10 juni a.s.

Huurtool Bob Advies

Passend aanbod

Met het wegvallen van de instroom van cliënten met een licht zorgzwaartepakket ontstaat niet alleen leegstand, maar ook de vergoeding voor ondersteunende diensten en services die nu nog onderdeel zijn van het verblijf valt weg. Cliënten die extramurale zorg afnemen betalen weliswaar een lagere eigen bijdrage, maar zij moeten ook zelf gaan betalen voor de ondersteunende diensten en services. Veel zorgaanbieders werken momenteel aan een passend aanbod voor hun doelgroep(en).

Kennis van de klant

Dit vereist inzicht in de wensen en financiële mogelijkheden van de (toekomstige) klant. Wat wil of kan deze betalen voor wonen, maar evengoed voor de aanvullende diensten. En wie gaat die diensten leveren? En wie de zorg? Maakt u er een volpension hotelfaciliteit van of kiest u voor flexibele pakketten? Allemaal wezenlijke vragen die één vertrekpunt gemeen hebben: kennis van de (keuzes van) de klant.

Rekentool

Om vast te kunnen stellen welke huurprijs u in rekening gaat brengen bij verhuur is niet alleen de maximaal redelijke huur op basis van het woningwaarderingssysteem relevant, maar het is ook van belang inzicht te hebben in de budgetruimte van uw (toekomstige) huurder. Hiervoor is een handige tool ontwikkeld die ActiZ, samen met BOB Advies, graag met u deelt. De tool houdt ook rekening met de hoogte van verschillende toeslagen en eigen bijdragen in relatie met de hoogte van eigen vermogens en pensioen. Op de website van BOB Advies kunt u een demoversie van de rekentool bekijken.

Workshop 'Van nacalculatie tot klantverleiding'

Om zorgaanbieders te ondersteunen bij de transitie organiseert ActiZ, samen met BOB Advies, een workshop over twee van de drie pijlers van de transitieagenda: zorgondernemerschap en het realiseren van scheiden van wonen en zorg. In een dagdeel wordt gekeken hoe het nieuwe marktmechanisme van het scheiden van wonen en zorg zich zal ontwikkelen. Vanuit demografie, maar vooral ook vanuit de (toekomstige) klant: wie is die klant, wat kan deze betalen, en wat zijn de welzijns- en zorgpakketten die bij deze klant horen? Hoe speelt u daar op in? Er wordt ingezoomd op product-markt combinaties en hoe u deze succesvol kunt voorspellen voor uw klantgroep.

De eerste workshops hebben reeds plaatsgevonden en zijn positief beoordeeld door de deelnemers. Wegens aanhoudende vraag vinden er op 13 mei en 10 juni 2014 extra workshops plaats. Maximaal 20 deelnemers per workshop.

Praktische informatie

De workshop wordt gehouden op:

  • 10 juni 2014, 12:00-17:30 uur in Zeist

De inloop is vanaf 12.00 uur (lunch staat klaar) en de start is om 12.30 uur. Het einde wordt geschat op 16.30 uur, met uitloop tot 17.00 uur.
Parkeren is gratis op het privéterrein van BOB Advies.

De kosten voor de workshop bedragen €450 exl. btw per persoon. Hierbij is de tool inbegrepen, deze krijgt u na afloop mee.

De workshops zijn gericht op ActiZ-leden, maar ook woningcorporaties en anderen kunnen hun belangstelling voor deelname kenbaar maken.

07-05-2014 12:07

Meer informatie

  • ActiZ-leden kunnen zich aanmelden via ledennet (zie bovenstaande links per datum)
  • Bent u geen ActiZ-lid? Neem dan contact op met Anneke Suerink, 030 273 97 78,
  • BOB Advies
  • Dossier scheiden wonen zorg
Aedes Actiz