Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg Aedes-Actiz * Kenniscentrum Wonen Zorg

Leergang Wooncoaching Gemeenschappelijk Wonen

Wonen in een verzorgingshuis is door veranderingen in de regelgeving steeds minder gebruikelijk. Gemeenschappelijk wonen kan een prima alternatief zijn. Maar het oprichten van zo’n woongemeenschap vraagt, behalve inspiratie en enthousiasme, een hoop geduld en doorzettingsvermogen. In de Leergang Woondromen 55+ leert u in vijf dagdelen hoe u groepen senioren kunt begeleiden bij het ontwikkelen en verduurzamen van hun eigen initiatief tot een vorm van gemeenschappelijk wonen. De leergang is een initiatief van Spectrum, ActivAge en het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg.

Het geheim van succesvolle woongemeenschappen

In de rol van Wooncoach Gemeenschappelijk Wonen leert u nieuwe wooninitiatieven voor en door senioren op te sporen en de initiatiefnemers te stimuleren en ondersteunen. U gaat op zoek naar het geheim van succesvolle woongemeenschappen en ontwikkelt een scherp oog voor de mogelijke valkuilen. Samen met uw medecursisten en onder begeleiding van gerenommeerde docenten haalt u de werkzame principes naar boven en past deze toe in uw eigen praktijk. De Leergang richt zich op professionals in bouwen, wonen, zorg en maatschappelijk ondernemen.

Bekijk de uitgebreide informatie over de leergang of download de folder.

24-09-2015 12:14
Aedes Actiz