Woonservicezone is wijkontwikkeling

09-10-2007

'Verbind werken aan wonen, welzijn en zorg met andere trajecten in de wijk; wijkontwikkeling = woonservicezone'. Marc van Leent van De Kopgroep ziet werken vanuit netwerken als manier om woonservicezones te bevorderen. Zestig projectleiders van woonservicezones lieten zich inspireren.

Samen met Twynstra Gudde organiseerde het Kenniscentrum op vrijdag 5 oktober een druk bezochte projectleidersbijeenkomst 'Woonservicezones; van project naar pronkstuk voor prachtwijken'.
Het doel was om de leerervaringen van de afgelopen jaren te bundelen en een nieuw toekomstperspectief te ontwikkelen. De centrale vraag was hoe het concept 'woonservicezone' succesvol te verbinden is met de ontwikkeling van 'krachtwijken' en verbeterde buurten overal in Nederland.

De opkomst en levendigheid toonden aan dat woonservicezones sterk in de belangstelling staan. Daniëlle Harkes, manager van het Kenniscentrum maakte de balans op van zeven jaar woonzorgzones. Marc van Leent blikte vooruit met een pleidooi voor een netwerkperspectief op wijkontwikkeling en woonservicezones. Waardecreatie en recombineren kunnen volgens hem een belangrijke bijdrage leveren.

In vier workshops; Klant, Gemeente, Financiering en Implementatie hebben projectleiders hun ervaringen uitgewisseld en inbreng geleverd voor het vervolg. Als follow-up zal het Kenniscentrum een productie maken die op creatieve wijze de problematiek en oplossingen van projecten met woonservicezones in beeld brengt.

Bekijk de presentatie van Daniëlle Harkes (pdf, 241 kB)
Bekijk de presentatie van Marc van Leent (pdf, 1,7 MB)

De verslagen van de workshops zijn binnenkort beschikbaar.


zoeken in 118 websites